Barát Csaba blog

Elon Musk egy hazug! (T18)

2018. április 04. - BCS911

musk2-1024x576.jpg

Az ostoba bálvány imádási hajlam miatt sokan kifejezetten elkezdték sztárolni Elon Muskot, például egyszerű vállalkozók, akikre jellemző, hogy trendik akarnak lenni. Sajnos olyan embert sztárolnak, aki pofátlanul hazudott az egész világnak, és annak ellenére hazudik tovább a dologról, hogy minden értelmesebb ember előtt durván lebukott. Ráadásul Elon Musk kb. soha semmit nem csinált azon kívül, hogy a saját és mások milliárdjait folyamatosan lapátolja a Teszlába és 1-2 egyéb vállalkozásba. Jobb esetben talán ő ad ki pár darab parancsot, de minden mást ismeretlen mérnökök, programozók és egyéb alkalmazottak csinálnak meg neki.

Amitől Elon Musk durván egy nagy hazug féreg lett, az-az, hogy az űrbe fel lőtt Tesla autóról sugárzott videó teljesen egyértelműen kamu volt. Maga az autó valódi volt, de nem az űrben keringet, hanem egy teremben, ahol az autó mögé hibás képet vetítettek.

A fellövési szakasz ettől függetlenül valódi volt, de ami képet láttunk utána, az 100%-os kamu.

Elon Musk nem véletlenül feszengett nagyon durván a sajtótájékoztatón és mondta azt kínjában, hogy az egész úgy néz ki mint egy rossz számítógépes grafika, mert ténylegesen az volt!

1.) Sima autóról van szó, semmi extra védelmi bevonatott nem kapott, rengeteg átlagos műanyag és gumi rész van rajta. A műholdakat és egyebeket hővédő fóliával tekernek be, mert ha az űrben valamit süt a nap, az több 100, de akár több mint ezer fokra is felmelegszik. Ráadásul ez nem csak sima hő, hanem teljes spektrumú brutális uv sugárzás is, ami pluszban egy roncsoló dolog. Ennek ellenére a több óráig filmezett autó műanyag és gumi részein egyetlen pötty hiba sem jött elő, pedig sokszor sütötte a nap!

2.) Ami nagyon látványos és egyértelmű hiba volt, hogy a háttérben látható kép, vagyis a Föld képe többször beszaggatott, de nem az egész kép, hanem csak a háttér, az autó képe az nem! Az autó képe valódi volt, de a háttér az nem!

3.) Az egyik nagyobb sziget, ami talán Japánt akarta jelenti azon a kamu Földön, annak a rajzolása nagyon durván elütött a kép többi részétől, de nem csak egy pillanatra, hanem folyamatosan, pont mint amikor csinálsz egy 3d modellt, de az egyik része valamitől hibás lesz és nagyon durván elüt a többitől. Tipikusan olyan képi hiba, amit csak számítógépes grafikánál látsz, valódi környezet kamerázásánál nem.

04.PNG

4.) Jóval később volt olyan része a videónak, ahol a Földön egyetlen egy kontinens se látszott, semmilyen szárazföld, kizárólag az óceán. Itt most ezzel kapcsolatban beteszek egy képet, amin a Föld egy részét kitakarja az autó, de aki megnézi a mozgó felvételt, azon látni fogja, hogy azon a részen sincs szárazföld, amelyik rész most nem látszik az autótól.

03.PNG

5.) Habár az autó forgása miatt nehéz észrevenni, de ha az ember jobban rákoncentrál erre, akkor eléggé erőteljesen az látszik, hogy azok a fránya felhők semerre nem akarnak mozogni. Nézegettem én is az élő felvételt, és direkt vártam már, hogy egy idő után legalább egy nagyon pici része mozduljon már el láthatóan valamelyik felhő mintának, de nem láttam ilyet. Nem hiszem, hogy az egész Földön hatalmas szélcsend lett volna pont akkor, amikor ez a több órás felvétel tart. És sok embernek szintén feltűnt ez.

6.) Volt 2 rakéta rész ami sikeresen vissza leszállt a Földre. Mindkettőnek mutatták az alsó kamera képét, itt volt egy olyan probléma, hogy valamikor mindkettőnek az alsó kamerája pont ugyanazt a helyet mutatta, pedig a jobb oldalinak egy jobb oldali leszálló helyett kellett volna mutatnia, amitől a füves és kerítéses részek jobbra vannak, nem pedig pont ugyanazt a képet mint a baloldalinak. Ezt voltaképpen csak érdekesség kedvéért említettem meg, mert erre voltaképpen rálehet fogni azt, hogy csak hibásan kapcsolták be a képeket az élő felvételbe és véletlenül a második is pont ugyanazt kapta egy darabig. De a csalásoknál valahogy jellemző az, hogy sok ilyen kisebb hiba is van.

7.) Mivel ez nem 100%-os dolog, ezért ezt félig nem is akartam a komolyabb pontok közé betenni, de eléggé érdekes. Néhány embernek van otthon vákuum gépe, ennek segítségével kísérletezgetnek azzal, hogy vákuumban hogyan viselkednek a dolgok. Az egyik ilyen ember szerint a Tesla kerekének fel kellett volna fúvódnia vagy esetleg kidurrannia. Az igazi teszt az lenne, ha mi átlagos, megbízható, leellenőrizhető, bárkivel kommunikáló emberek az űrben letesztelhetnénk egy autó kereket, mert ott lehet más a helyzet mint egy vákuum dobozban. Ezért ezt a részt csak érdekesség kedvéért említettem meg.

8.) Apró érdekesség, hogy nem változtattak semmit sem az autón, de azért a középeső visszapillantó tükröt levették. Ha nem lenne csalás, akkor igazából kb. semmi okuk nem lett volna arra, hogy azt levegyék, ráadásul kifejezetten jó lett volna, hogy a visszapillantó tükörben is lássuk a Földet.

9.) Nem nagyon láttam, hogy kritizálták volna a fake tesla videókban ezt, de nekem furcsa volt, hogy az autó alól felrepülő apró fehér valamik, nem a rakéta mögé repültek el, ugyebár ahogy a rakéta lehagyja ezeket eszméletlen nagy sebességgel, hanem ellenkező irányba szálltak fel, vagyis akkor elvileg kielőzték a rakétát. Ami eléggé furcsának tűnik, habár itt a szögben nem vagyok biztos, mivel a rakétán az a Tesla egy döntött szögben volt. Persze valójában stúdióban csinálták a felvételt, de elviekben egy rakéta elején van a Tesla és egy döntött szögben, ahol a hátulja van lefele döntve.

10.) A bolygó formájával kapcsolatban eléggé össze-vissza állásponton van a tudomány, elvileg valamelyik részének vastagabbnak kellene lennie, és akkor lehet hogy egy tojás formát kellene látnunk. De a Tesla mögött most is egy kb. tökéletes gömb Földet kapunk, igaz erőteljesen hibás kontinens rajzolással ha ha. Mivel itt is torzít a hülye akció kamerák lencséje, ezért amikor jó szögben nézi, olyankor tökéletes gömb Földet látunk, szélebbről nézve viszont nyújt a képen.

Ha például beírod a jutub keresőjébe, hogy fake tesla vagy valami hasonlót, akkor láthatsz olyan videókat, amelyek képileg is beszélnek azokról a problémákról amikről itt én, vagy egyéb bénázásokról is. Sajnos a sok videó között van sok nagyon gagyi is, amelyek olyan dolgon akadnak fent amin nem kellene, szóval keresgélni kell köztük a jobb, értelmesebb videókat.

Vannak olyan videók amelyekben tévedések is vannak a témával kapcsolatban, például amikor valaki azt mondja, hogy az élő felvételben nem látszottak a csillagok. Ez nem igaz, mert az árnyékosabb részeken halványan látszottak egy-egy időrészen, de az ilyen tévedések ellenére továbbra is igazak lesznek a komolyabb, egyértelműen kamu részek.

Ebből a témából és nagyon sok másikból eléggé egyértelműen látszik, hogy nagyon sokan ténylegesen fogyatékosak, akkor is ha mondjuk komoly diplomájuk van, sokuk tényleg nem látja és nem fogja fel a rengeteg béna hibát, amit a hatalom nagyon sokszor elkövet. Ráadásul sok olyan ember van aki szándékosan nem akarja felfogni az ilyen kellemetlen tényeket és pláne nem akar a felfogás szerint cselekedni, ez megint csak egy nagyon elcseszett személyiség. Ha ezek az emberek mesterséges intelligenciák lennének, akkor az alkotójuk törölné őket, mivel nagyon hibásan működnek és félne attól, hogy bármikor életveszélyesek lehetnek másokra.

Oszd meg ezt a posztot, hogy az igazságra fogékonyabb, valódi értelem bíró emberek még jobban láthassák azt, hogy milyen hazug és ostoba világban élünk.

És végére még annyit, hogy az is eléggé elgondolkodtató és furcsa, hogy a Föld teljesebb, távolabbi képéről miért csak számítógép által generált képeket és videókat kapunk. A Holdról miért nem kapunk színes, jó minőségű és egyben nagy felbontású képeket és videókat. Elvileg ilyen képeket és videókat Japán és Kína is képes lenne már bemutatni, de ők sem teszik. Egészen pontosan olyan képekre és videókra gondolok amit a több méteres, hatalmas távcsövekkel fel lehet venni vagy amelyeket a Hold körüli pályán vagy a Hold közelében lévő műholdakkal felvesznek. Az egész emberiség ellen elkövetett büntet, hogy ezeket nem teszik közzé! 

A bejegyzés trackback címe:

https://baratcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4613804670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása