Barát Csaba blog

Azoknak akik keresik a fejlődést (T15)

2018. március 19. - BCS911

Vannak olyan emberek akik valami hiper-szuper ezoterikus tudásra vágynak, de annyira, hogy még a szerencsétlen, csalókkal teli Indiába is elutazgatnak és elköltenek több millió forintokat. Talán azt is gondolják, hogy valami szuper képességre tehetnek szert, mint amilyenek a képregényekben vannak.

Az összes ilyen embernek írom, hogy hiába költenek el akár több millió forintot, hiába tesznek meg bármit, az egész garantáltan hatalmas csalódás lesz. Ha nem fogyatékosak, akkor rádöbbenek majd, hogy az egész ezoterikus közeg ostoba és csalókkal teli. És az alapnak számító dolgok is, amelyekből a tanításokat veszik, például szent könyvek, ostoba, zagyva és téves tanításokkal vannak teli.

Akármennyire profán, az igazi tudásban nincs semmi romantikus stílus, nem kell semmilyen hülye meditációt csinálni, nincs semmilyen kristályterápia, meg kártyajóslás, nincsen semmilyen különleges lény, nincs semmilyen angyal vagy démon. Nem kell hozzá semmilyen füstölő és dob. Füstölő pláne nem, mert a füst egészen konkrétan mérgező, az meg pláne ami vegyszerekkel van teli az illatok miatt. Ja és nem kell hozzá gazdagnak lenni és szépen kinézni, és nem kell hozzá híresnek lenni.

Ráadásul hiába nézz valaki hülyének, vagy hiába nézz le engem valaki bármilyen dolog miatt, ha fejlődik, a végén kénytelen lesz rájönni arra, hogy a különféle dolgokban nekem van igazam.

Ha valakinek csak az a célja, hogy gazdag legyen, akkor az kifejezetten kerülje el a valódi értelmet és a valódi helyes utat, mert az igaz út nagyon sok ponton szembe megy a világgal, a világ viszont annak szereti adni a pénzt, aki kiszolgálja az ostoba és káros igényeit. Például, aki az igaz utat járja, az kapásból nem cigizik, nem iszik alkoholt, semennyit se, ami ugye kapásból szembe megy a tömeggel, mert a tömeg számára az önmérgezés kifejezetten hagyomány lett!

Ha értékes véleményt akarsz hozzáfűzni a témához, akkor az alkalmasan@gmail.com-ra írhatsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://baratcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr8513752202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása