Barát Csaba blog

Magasabb szint a világfelfogásban (T37)

2018. augusztus 12. - BCS911

Aki nyomon követte az eddigi véleményeimet, annak ez most nem fog újat mondani. Nagyon sok ember először egy nihilista, ostoba, eléggé erkölcstelen hulladék. Közülük sokan ezt megunják, például 30 éves korukra, esetleg később. A nem éppen zseniális agyukkal megpróbálnak keresni valami magasabb erkölcsi és bölcsességi szintet. De ezt sok esetben nem a saját logikájuk fejlesztésével érik el, hanem azzal, hogy belemennek valami kész rendszerbe. Ilyen kész rendszer például egy vallás, vallási csoport, Biblia, ezoterikus irányzatok, ezoterikus csoportok, ezoterikus vezetők, előadók. Valójában ezek mind csapdák, akik ezeket követik, azok lehet, hogy tényleg jobb emberek lesznek, viszont nem lesznek képesek magasabb szintre jutni. Ráadásul hülyeséggel és károssággal vannak tele ezek a csapdák, gyakorlatilag sosem láttam olyat ezek közül amire ez ne lenne igaz. Az ezeket elhagyó emberek néha el is mondják azt, hogy ezek milyen hülyeségekkel voltak tele, például egy jutub videó formájában, azután belelépnek egy hasonló csapdába. Valószínűleg emberek hatalmas tömegei nem is képes többre, egyszerűen a logikai képességeik ennyire képesek. Például emberek milliói nem értik meg azt, hogy a Bibliát emberek írták, semmi köze egy istenhez. Attól, hogy egy könyvben van pár értelmes erkölcsi tanítás, például a ne lopj, az még nem lesz rögtön egy isten szava. Hogy a Bibliában milyen ellentmondások, gonoszságok és hülyeségek vannak az értelmesebb mondatok mellet, vagy hogy milyen hülyeségeket hoz elő az emberekből, azt nem sorolom fel, mert abból egy egész könyvet lehetne írni. Ráadásul a keresztény vallási irányzatok és a magán Biblia követők is ezernyi órában kritizálják egymást.

Ami még nagyon fontos, hogy rendkívül sokan, szinte mindenki, rengeteg helyen félreértelmezi a Biblia vagy régen íródott könyvek szövegeit. Nagyon sok szót és nagyon sok mondatot szó szerint vesznek, miközben az adott szó vagy mondat mást vagy nagyon mást jelent. Például látnak egy démon szót, és azt gondolják, hogy akkor ez egy gonosz élőlény, miközben csak hibás gondolkodás módot jelent. Például egy régi ember a bűnözőre nem azt mondja, hogy hibás és gonosz a gondolkodásod, hanem azt mondja, hogy egy démon lakozik benned. És bumm, ennyi miatt emberek 100 millió kapásból démoni, szcifis lényeket fantáziálnak össze. Vagy például a régi időkben voltak egész mondatok, amelyek rendkívül egyedi megfogalmazások voltak egy dologra, olyan megfogalmazások amelyeket 30 kilométerrel odébb már senki sem értet. Például, az ökör lehozta a maradékot nyugatról, a tyúk csillag végéről. Ebből valaki máris előadást csinálna, hogy milyen világvége jóslat ez, de az adott faluban valójában azt jelentette, hogy Józsi elhozta a maradék termést a földekről. A lélek szó sokszor egyszerűén csak az érzelmek szó helyettesítője. Az isten szó sokszor egyszerűen a rendszer szó helyettesítője. Nem lopj, mert hibásabban fog működni a gazdasági, szociális, politikai stb. rendszer. Nem lopj, mert istennek nem tetszik. Valójában az első mondatot jelenti. Ha képes vagy megérteni ezt a szavak és mondatok problémát, akkor kapásból okosabb leszel mint sok másik hívő.

Valamilyen vallási vagy ezoterikus irányzatot követed? Akkor kapásból elvágtad magadtól a lehetőséget, hogy egy bizonyos szint felé kerüljél. Ráadásul egy olyan rendszer részese vagy ami sok hibával van teli, ezért bármikor bolond út lehet belőle az adott helyen.

Sok hívő annyira óvodás szinten van, hogy számára az lesz isten véleménye, amihez egy ember odaírja, hogy az isten véleménye. Belegondoltál már abba, hogy ez mennyire nevetséges? Sok hívő ahelyett hogy próbálná ténylegesen fejleszti a saját logikáját és erkölcsét, csak mondatokat keresgél a világban, olyan mondatokat amihez odaírják, hogy az isten szava. Természetesen sokszor csak annak hisznek amire rá vannak kattanva, ha a Bibliába vannak beleszerelmesedve, akkor nem hisznek majd egy buddhista könyvnek. Ha egy buddhista könyvbe vannak beleszerelmesedve, akkor nem fognak hinni a Bibliának.

Rendkívül nagy valószínűséggel felvetődik a kérdés, hogy ha ezek az utak mind eleve bukta, akkor hogyan tudja azt, hogy mi a jó és mi a rossz? Miket kell csinálni? Kizárólag onnan, hogy képesé válik átlátni egy dolgot. Fejleszti a logikai és erkölcsi képességét. A fejlettebb logika az a helyesebb, igazabb logikát jelenti. Például ha átlátja azt, hogy a szemetelés tucatnyi kárt okozz a világban, látja a dominó hatást és az egyes részek károsságát, akkor teljesen egyértelmű, hogy a szemetelés rossz. És máris, régies módon oda írhatnánk, hogy isten mondá, hogy a szemetelés rossz, és aki szemetel az a pokolra kerül. Például, ha valaki felfogja az alkohol testre gyakorolt konkrét fizikai, kémiai, biológiai működését, mert részletesen utána is olvas, akkor onnantól 100%-osan egyértelmű, hogy nem szabad alkoholt inni. Ha valaki nem képes így magától gondolkodni, nem hajlandó vagy nem tudja magától átlátni, felfogni a rosszat és a jót, a cselekvések jelentését, akkor az természetesen soha nem érhet el egy magasabb szintet, ő neki egész életében valamelyik vallási vagy ezoterikus irányzat lesz csak a maximum szint, az azzal járó tévedésekkel eggyüt.

A bejegyzés trackback címe:

https://baratcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr9114177085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AkireAztMondtadHogyCsúnyaAzAvatárom (törölt) 2018.08.14. 19:31:38

A videa.hu ra költözz át ott nem lehet lájkolni vagy diszlájkolni mert át akartál költözni az indavideóra de az volt a problémád hogy ott lehet és nem lehet kikapcsolni. Költözz a vida-ra ahol a moslék cenzúra nem ér utol és nem törlik a csatornádat mint a jelenlegi videó megosztó oldalon ahol jelenleg tevékenykedsz! És csinálhatsz őszínte videókat! Vagy maradjon meg a j-s csatornád de tölts videa -ra is!
süti beállítások módosítása