Barát Csaba blog

Számomra legjobb PC házak 2019-ben

2019. november 25. - BCS911

Kíváncsiságból sok PC házat átnéztem a magyar piacon. A rengeteg közül számomra ezek a legértelmesebb és legjobb PC házak 2019-ben. Az áruk kifejezetten hasonló.

A négyből háromnak a csend szó is benne van a nevében, ebből látszik, hogy ezek a csendesebb házak közé tartoznak. De a légáramlással nem lesz gond, mivel mindegyikbe kifejezetten sok ventilátor pakolható. Például mindegyikbe lehet előre tenni 2 db. 14cm ventilátort, és akár felülre is párat, az egyiknél pedig akár oldalra is, ha levesszük az oldalsó lyukat letakaró műanyag lemezt, habár ebben az esetben máris sokkal hangosabb lesz.

Ami kifejezetten fontos, hogy mindegyikben porvédő rácsok is vannak, a legfontosabb helyeken.

Az első háromban vékonyabb hangelnyelő szivacsok is vannak, ami nagyjából arra jó, hogy 1-2 decibellel lejjebb menjen a hang és egy kicsit változtat a kijutó hangon, például a kijutó hangban kisebb lesz a magas tartomány.

De a hang szempontjából a legfontosabb az, hogy milyen fordulatszámon járatjuk a ventilátorokat átlagos munkánál és milyen fordulatszámon játék közben. Voltaképpen ki kell tapasztalni, hogy menyire alacsony fordulatszámon vagy százalékon kell járatni a ventilátorokat ahhoz képest, hogy a gépben lévő eszközök hőmérséklete még a normális tartományban maradjon. És persze olyan ventilátorokra van szükség amelyeket alacsony fordulatszámra is le lehet vinni.

Természetesen egy proci ventilátornál az is fontos, hogy ne csak alacsony, de magas fordulátszámra is képes legyen. A kis mini alap proci hütőket érdemes lecserélni egy normálisabbra. De szerintem nem muszáj a brutálisan nagy proci hütőket venni, bőven elég egy COOLER MASTER - HYPER TX3 méretü is, plusz az ehhez hasonlóknál már belépünk abba a kategóriába ahol könyen letudjuk cserélni a hütőbordán lévő ventilátort, ha baja lesz.

984c0c2a78a5284a3ed908683249e44f.jpg

Plusz sokat számíthat a táp ventilátorának a fordulatszáma, mert 1-2 nagyon drága tápot kivéve abban nem tudjuk állítani a ventilátort, ezért lehet, hogy a táp ventilátor lesz a leghangosabb.

Ami még zavaró lehet, hogy játék közben állandóan erőteljesen fel-le megy valamelyik ventilátor fordulatszáma. Ez esetleg megoldható programból, hogy bizonyos hőfok felett vagy játék közben menjen inkább mindig ugyanabban a magas tartományban vagy pedig a hardveres ventilátorvezérlőt feltekerni játék előtt.

Ha a PC hátulja közel van egy falhoz (például fél méter), akkor ahhoz a falhoz érdemes odatenni egy hangcsillapító szivacsot, hogy a falról egy kicsit rosszabbul verődjön vissza hozzánk az a visszhang ami a gép hátuljából kijön. Nem igazán veszi lejjebb a decibelt, de egy kicsit talán kellemesebb lesz.

BE QUIET! - SILENT BASE 600 - 33E forint

be_quiet_silent_base_600.jpg

 

Antec P101 Silent - 32E

antec_p101_silent_ajto.jpg

 

Cooler Master Midi - Silencio S600 - 28E

cooler_master_midi_silencio_s600.jpg

 

SHARKOON - AI7000 Silent - 27E

sharkoon_ai7000.jpg

 

BE QUIET! - PURE BASE 600 - 26E

be_quiet_pure_base_600.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baratcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr7215323048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása