Barát Csaba blog

Te egy vallási függőségben vagy benne (T29)

2018. június 09. - BCS911

Egy embernek küldtem felvilágosító levelet, mivel nagyon hasznos és nagyon általános szöveg van benne, ezért megfelelő arra is, hogy egy poszt legyen belőle.

Te egy vallási függőségben, egy vallási bolondság betegségben vagy benne. Akiknek a logikájában hibák vannak, vagy akik egy ponton nem gondolkodnak tovább, azok hajlamosak beleesni ebbe a csapdába. Ráadásul egy nagyon kényelmes cukorka az, hogy valaki egy már kész dolgot, például egy kész könyvet követ. Ráadásul az is vonzó és kényelmes dolog valamennyire, hogy más bolondok is követik ezt a könyvet és akkor könnyen lehet velük közösséget alkotni stb.

Ha tovább tudnál gondolkodni, akkor például rájönnél arra, hogy semmilyen magasabb szintű lény nem akarná, hogy egy gagyi, sok helyen pontatlanul fogalmazó könyv határozzon meg mindent. Ráadásul csak egy könyv, szóval sok minden eleve kimarad belőle.

Ha ettől is tovább tudnál gondolkodni, akkor meg rájönnél arra, hogy bárhogyan épül fel a világ, a személyiség az csak egy virtuális program, az voltaképpen teljesen mindegy, hogy az milyen hardveren fut, vagy hogy milyen kódokat használ, a lényeg, hogy az egy virtuális program. És ha például van mennyország, akkor az csak úgy van, hogy lemásolják az agyon futó programot és beteszik egy virtuális világba vagy beteszik egy másolt test agyába. Az eredeti programnak vége lesz, a másolat él tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://baratcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2914033966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása