Barát Csaba blog

Elmélet a virtuális világ elméleten belül, becsatlakozottak és npc-k (T12)

2018. március 14. - BCS911

Ez most csak teljes mértékben elmélet, mert nincs rá semmilyen bizonyíték. Ha virtuális világban élünk, akkor azon belül előfordulhat az is, hogy nem mindenki a virtuális világ része, hanem vannak azok, akik kívülről csatlakoznak be, és vannak az npc-k, nem játékos karakterek, akik teljes mértékben a virtuális világ részei.

Ez a lehetőség azért jutott eszembe, mert valahogy rendkívül nagy különbségek vannak emberek között erkölcsben és felfogó képességben, annak ellenére, hogy genetikailag nagyon minimális a különbség. Például miért van az, hogy nagyon sok ember annyit is képtelen felfogni, hogy egy harmadik épület a terror támadás közepette nem dől le magától, hogy masszív felhőkarcolók nem dőlnek össze egy kis tűztől, de nagy tűztől sem, plusz eleve nem dőlnek össze tökéletesen és szinte szabadesésben. Vagy nem zavarja őket az ezernyi más baki amit a gonosz, hazug vezetők és ostoba beosztottjaik elkövetnek. Vagy nem tudnak különbséget tenni kondenzcsík és permetezés között, amivel ráadásul állandóan felhőzetet csinálnak, miközben a kettő kinézete brutálisan más, olyan mintha egy hangyát összehasonlítanánk egy elefánttal, plusz nem zavarja őket a tucatnyi ráerősítő konkrét bizonyíték. De teljesen hétköznapi dolgokat sem fognak fel sokan, például hogy az általános iskolában kicsit sem általános tudást kérnek számon bemagolni, olyat, amit a szakember sem tud fejből. Vagy hogy sokadjára is olyan pártokra szavaznak amelyek kormányon ezernyi brutális szörnyűséget követtek el, aminek az 1%-áért is börtön járna. Vagy például sokan egész életükben nem írnak egyetlen egy értelmes posztot sem, más pedig ír ezernyi értelmeset.

Senki sem mondta még az emberek közül, hogy ő egy kívülről becsatlakozott. Az átlagnál értelmesebb emberek, akik esetleg azok lennének, nem emlékeznek olyanra, hogy kívülről jöttek volna be. Sajnos emiatt még kisebb a valószínűsége annak, hogy az értelmesebbek azok becsatlakozottak lennének, de továbbra is nagyon furcsa a rendkívül nagy különbség. Ráadásul az átlagtól értelmesebbek, bölcsebbek között is rendkívül nagy különbségek vannak. Ha mégis becsatlakozottak, akkor viszont olyanok, akiknek valamiért törölték az emlékezetét, ez pedig nagyon durva dolog. De lehet benne értelem, például az, hogy így alaposabban le tudják tesztelni azt, hogy ki a megbízható és ki nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://baratcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr8713737514
süti beállítások módosítása