Barát Csaba blog

Pár nagyon alapvető bölcsesség a politikához (T08)

2018. március 10. - BCS911

Pár nagyon alapvető dolgot fogok leírni a politika kapcsán, amelyekről könnyen azt gondolhatnám, hogy minden felnőtt ember tisztában van vele, de sajnos nem ez a helyzet. Muszáj vagyok ezeket leírni, mert vannak olyan emberek akik kifejezetten az ellenkezőjét hirdetik. Vannak köztük sikeres vallási és ezoterikus előadók is, akik sajnos nagyon sok embert érnek el, ezzel pedig rendkívül nagy károkat okoznak. Ráadásul magukat sokkal okosabbnak vagy sokkal tájékozottabbnak hiszik az átlagnál, miközben politikában is félelmetesen hibás a gondolkodásuk, és képtelenek észrevenni ezernyi tényt, és nem képesek arányokban gondolkodni, csak mélyen fogyatékos fekete-fehér értelmezést követnek több témánál.

1.) „Minden párt a gonosz háttérhatalom bábja, ne menj szavazni!”
Rendben, tegyük fel hogy az összes ismert párt, amiket beengednek a nézettebb médiába, amelyről hajlandóak beszélni, azok mind csak bábok. De rengeteg ország és saját történelmi példákból is látjuk, hogy ezen belül is nagyon sokat számít az, hogy melyik párt irányítja az országot. Mert rendkívül nagy a mozgás tér még így is. Például rendkívül sokat számít az, hogy a következő 20 évben 50 ezer forint, 250 ezer vagy akár 500 ezer forint-e a minimálbér, amit a globális cég a helyi gyárában kifizet. Rendkívül sokat számít az, ha kétszer, háromszor nagyobb a közbiztonság, nem mindegy hogy évente végigrabolnak egész utcákat vagy 10 évente egyet.

2.) „Ne menj el tüntetni (vagy sztrájkolni), semmit nem ér!”
Több ezer konkrét, bárki számára visszakereshető tüntetésekből látszik, beleértve rengeteg hazai példát is, hogy a tüntetések sokszor képesek elérni a céljaikat, a tüntetés miatt sokszor vontak már vissza komoly adót vagy olyan törvényjavaslatot ami sokkal rosszabb helyzetbe hozta volna az alkalmazottakat. És sokszor sikerült béremelést vagy nagyobb összegű és jobban működő szociális ellátást kiharcolniuk!

3.) „Civil közösséget kell építeni, nem pedig szavazgatni, ne menj el szavazni!”
Ez nagyban hasonlít az elsőhöz, de annyira felháborítóan fogyatékos dolgot mond ezzel, hogy külön kiemelem! Az ilyen szimpatikus közösség építő, de sajnos félig fogyatékos emberek úgy tesznek, mintha az a fél óra, ami 4 évente elmegy a szavazásra, bármilyen szinten akadályozná azt, hogy ő és a követői civilszervezetet építsenek. Hahó, kop-kop, a szavazás mellett senki sem akadályoz meg téged abban, hogy akár minden nap valamilyen civil szerveződést csinálj, amivel 500 év múlva megválthatjátok a világot, esetleg sokkal gyorsabban, de addig kicsit sem mindegy, hogy kik hozzák a törvényeket és melyik bandának a kezében van a rendőrség, bíróság, katonaság!

4.) Ha változást akarsz, de közben mindig ugyanazt csinálod, akkor nem lesz változás! A szavazással kapcsolatban ez azt jelenti, hogy más pártoknak is esélyt kell adni a kormányzásra. Az elmúlt évtizedekben kizárólag az MSZP és a Fidesz volt kormányon, ha ti 3 millióan nem adtok esélyt más pártnak, akkor biztos hogy nem lesz változás! Ezt elsősorban azoknak írom, akik mindig a Fideszre vagy az MSZP-re szavaznak!

5.) Ha egy párt volt kormánypozícióban, és ez alatt az idő alatt nagyon korrupt volt, nem tartotta be a választási ígéreteit, sőt, lehet még szándékosan az ellenkezőjét is csinálta, akkor ne szavazz rá megint! Szerintem egy hatéves gyerek is felfogja, ha szépen elmagyarázod neki, hogy egy ilyen bandának már nem szabad második esélyt adni, ráadásul alapvető erkölcsi dolog is, hogy nem támogatjuk az ilyen bandát másodjára!

6.) „Ők már milliárdosok lettek, már nem fognak sokat szétlopni.”
Ez nem így működik, amelyik banda ilyen, az örökre ilyen marad! Ha pedig diktátor vagy királyi családról van szó, akkor akár 80 évig is szuper luxusban élnek és boldogan nyomorban tartják az egész népet. És számukra az is teljesen természetes lenne, ha akár több ezer éven keresztül teljesen nyomorba élne az egész népük, mert számukra mindenki csak undorító szolga. Az ilyen bandákra erőteljesen jellemző, hogy nem tudnak, de inkább eleve nem is akarnak jól kormányozni, eleve erőteljesen hiányzik belőlük az a vágy, hogy a többi ember is jól éljen. Alapvetően azt tartják menő dolognak, csodálatos teljesítménynek, ha sikerül másokat átverni és minél jobban kifosztani.

7.) Alapvető jellemző, hogy a normális emberek értéket akarnak előállítani, az aljas pszichopaták pedig erőteljesen a pénz és a hatalom után vágynak. Ezért a hatalom környékén, például politikusok és az őket kiszolgálók között nagyon sok a gonosz, végtelenül aljas pszichopata. Teljesen nyugodtan bármit megígérnek, bármit letagadnak, bármiről hajlandóak kicsiket vagy nagyokat hazudni. Sok ember nem ismeri fel őket vagy csak nagyon lassan. De valójában könnyen felismerhetőek a politikában, mert nagyon feltűnő, hogy például kb. sosem mondanak rosszat a saját pártjukról, számtalan kellemetlen dolgot elhallgatnak. Ha egy számukra kellemetlen ügyet már képtelenség elhallgatni, akkor teljesen más színben próbálják feltüntetni. De egy idő után jó pár olyan ügyük lesz ami teljesen egyértelmű, és amikor a sokadik, teljesen gonosz cselekvést is próbálják jó színben feltüntetni, olyankor máris lehull az álarc és egyértelműen látszik, hogy végtelenül aljas pszichopaták! Plusz jellemző, hogy az összes ellen erőt nagyon aljas módon próbálják lejáratni, undorító módon kinevetni vagy mindenféle féregnek elmondanak mindenkit, aki kicsit is veszélyes számukra.

8.) Főleg választások előtt előjönnek a nagyon aljas lejáratások. Ezek általában érzelmekre próbálnak hatni és simán lehet, hogy az egész történet hazugság. Az ilyen hírekkel vigyázni kell, érdemes utána nézni más helyeken is. Továbbá a politikus is ember, időben fejlődik a tudása, szóval előfordulhat, hogy amit 10 éve gondolt, azt most tényleg máshogy gondolja.

9.) Ha valaki politikus akar lenni, jobb ha előre tudja azt, hogy bármivel betámadhatják. Ha nem csinált semmi törvénytelent, akkor is csinálhatnak róla egy olyan hírt, hogy rabolt, embert gyilkolt, buzi, pedofil, állatkínzó, és lehet, hogy még egy kamu tanút is keresnek hozzá, és főműsor időben ezt fogják vetíteni ezerszer. Vagy egyszerűen az ellenséges médiában mindig fogyatékosként fogják kezelni, akire egy biciklit sem mernének rábízni.

10.) A korrupt, aljas, gonosz pártok erőteljes jellemzője, hogy mindenkit kilóra meg akarnak venni, ezért osztogatnak szét ezer milliárdokat is egyházaknak, zenészeknek, színészeknek, sportolóknak, minden hatalmas baromságra, csak hogy befogják azoknak a száját akiket sokan követnek. Plusz az átlag embereknek szétküldenek 10 ezer forintos ajándékutalványokat stb. Úgy vannak vele, hogy az átlag ember között nagyon sok az erkölcstelen vagy mélyen fogyatékos ember, akiket meghat az ilyen ajándék, és cserébe rájuk fognak szavazni.

A bejegyzés trackback címe:

https://baratcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr7913728930
süti beállítások módosítása