Barát Csaba blog

A legfelső 0,01% (T22)

2018. május 13. - BCS911

Erőteljesen ostoba világunkban egyre nagyobb probléma, hogy akkora magán vagyonok halmozódnak fel, amelyek még sohasem az ismert történelemben. Ráadásul a nagyon gazdagok vagyona minden évben gyarapszik, a hivatalos adatok alapján is, és minél több brutál gazdag lesz és minél nagyobb pénzt halmoznak fel, a többi ember annál szegényebb lesz. Az átlag ember számára az így keletkező pénz hiány sok esetben azt okozza, hogy akkor sem tud dolgozni, ha egyébként nagyon szeretne, vagy csak annyi pénzt kap a munkájáért amennyiből sohasem tud tovább lépni. Ha sikeresen alacsonyan tartják a béreket, akkor egy egész ország abba a helyzetbe kerül, hogy hiába dolgozik mindenki, az ország mégsem tud előrelépni, mert a kapott pénzből nem tudnak eleget költeni. Ott van például Bulgária, számtalan globális nagy cég működtet ott gyárakat, de mivel alacsonyak a bérek ezért az ország sosem tud valódi fejlődést elérni.

Sok helyen felső 1%-ot mondanak, hogy azok kezében van a világ vagyonának a rendkívül nagy része. Mivel már majdnem 8 milliárd ember van, ezért ez az 1% eléggé sok ember. Az igazán nagy kutyák és akik egyben egyre brutálisabb veszélyt jelentenek az egész bolygóra, az inkább a legfelső 0,01%!

Ez a 0,01% sokkal kevesebb embert jelent, de a vagyonuk még így is brutális mértékű. Akkora számokról van szó, hogy azokat már nincs értelme leírni, de akkora vagyonokkal és akkora folyamatos profittal rendelkeznek, amekkora pénzeket egész országok tudnak csak kitermelni az állami, összesített költségvetésben. Ezek az emberek simán felvásárolják egy ország teljes vezetőségét, az összes látható pártot, az összes közszereplőt. Egy kisebb országban hány ember mérvadó a médiában? 500? 250? Ennyi embert simán kilóra megvesznek, a többi átlag hulladék másodvonalbeli pedig önmagától is igazodik a felülről sugárzott trendekhez. Ezek között a szuper gazdag emberek között vannak olyan bankárok, akiknek egész országok 100 milliárd dollárokkal tartoznak a felvett kölcsönök miatt.

Ezek a nagyon gazdag emberek okosabbak mint az átlag? Nem okosabbak, csak arról van szó, hogy 10 milliárd forint felett már rendkívül nehéz mínuszba kerülni. Ha a több 100 vagy ezernyi cégeik között vannak is veszteségesek, összességében mindig növekszik a vagyonuk. Úgy meg pláne, hogy rengeteg helyen mindig a leggazdagabbaknak kedveznek a törvények, ők kapják a legnagyobb kedvezményeket, mindenféle előjogokat kapnak, pusztán csak azért mert sokkal gazdagabbak. Ezek a nagyon gazdagok sokszor még az átlag embertől is hülyébbek, mert sokukra negatívan hat az elkényeztetett életmód, de hiába lesz köztük például egy nagyon retardált drogos hülyegyerek, még így sem tudják elveszíteni a vagyonukat.

Sajnos van annyi eszük, hogy agyatlan ellenségeskedés helyett megállapodásokat kössenek egymással. Ami sok esetben az emberiség részének rosszat jelent, mert ezek a megállapodások keményen bebiztosítják a hatalmukat. Például megállapodnak abban, hogy miről nem szabad beszélni a hozzájuk tartozó médiában, filmekben, zenékben, bárhol. Milyen törvényeket hozzanak az országok parlamentjeiben a már sikeresen megvett politikusok.

Annak ellenére, hogy számtalan tényből látható, hogy ez folyik a mai világban, mégis sok ember tájékozatlan vagy pedig ostobasága által nem képes elfogadni a valóságot. Ami fontos, hogy senki se akarjon megfelelni ezeknek a tájékozatlan vagy buta embereknek. Ha valaki ilyen és ehhez hasonló témára is azt mondja, hogy ez csak elmélet, akkor azt az embert sajnálni kell. A beteges valóságtagadásával nem kell foglalkozni, a számtalan adatból talán egyszer neki is feltűnik a valóság, és talán érzelmileg képes lesz feldolgozni, hogy mennyire rossz helyzetben van.

A nagypénzes médiában lévő emberek tagadásával pláne nem kell foglalkozni, azok az emberek azért is kapnak átlag feletti fizetést, hogy bizonyos dolgokról mindig hallgassanak és bizonyos dolgokat kinevessenek. Sokszor előfordul az is, hogy valakit nem fizetnek le ezért, de annyira kegyetlenül hülye, hogy ennek okán beengedik a nagymédiába, és ameddig hülye is marad, ameddig a vezetőség kedve szerint beszél addig maradhat is, ha véletlenül jó irányba változik, akkor pedig azonnal kirúgják.

Van-e olyan megoldás amivel mindenki jobban járna? Igen van, de ahhoz a legfelső 0,01%-nak azt kellene csinálnia, olyan konkrét törvényeket kellene hoznia amelyeket én mondok. De engem nem kérdeznek meg, vagy ha megkérdeznek, kicsi az esélye, hogy értelmesebbek legyenek és hajlandóak legyenek engedni. Az agyuk ezeknek is csak átlagos vagy átlag alatti.

hatterhatalom.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://baratcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr5213915564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása