Barát Csaba blog

Problémák a klasszikus hívőkkel, Bibliával (T04)

2018. március 07. - BCS911

biblia.jpg

A klasszikus hívőkkel, akik szokásos módon istenben, Jézusban, Bibliában, Koránban és hasonlókban hisznek, van 1-2 rendkívül komoly logikai probléma, és persze ebből a hibából számtalan baj keletkezhet. És furcsa is, mert legtöbb esetben olyan emberekről van szó, akik az élet egyéb részein teljesen helyesen is képesek felfogni dolgokat. De bármikor belegondolok, nagyon megdöbbentő, hogy felnőtt emberek pl. a Biblia szövegét egy isten gondolatainak és parancsolatainak értelmezik. Pedig teljesen egyértelmű hogy emberek írták és szerkesztették, de amelyik mondathoz azt írták oda, hogy az isten parancsa vagy gondolata, akkor azt isten szavának veszik. Ez pont olyan mintha vennék egy lapot, ráírnám, hogy ne egyél fagylaltot, hozzáírnám, hogy ez isten szava, és több 100 millió ember isten szavának venné. Na jó, lehet valakinek a bizonyításhoz fontos az, hogy időben nagyon távol íródjon a mondat, olyan könyvben legyen amit 100 milliók őrülten elhisznek és amit az ezer milliárdokból gazdálkodó egyházak is használnak, pontosabban ezek inkább tudat alatt erősítik a téves hitüket, mert belegondolni nem szoktak.

Ha a Biblia egyszer csak teljesen eltűnne a világból, akkor az azt követő isten hívők melyik könyvet vennék rendkívül komolyan isten szavának? A Koránt?

Akárhogy nézzük, bármelyik könyv részleteit komolyan isten szavának venni egyszerűen elmebetegség, teljesen klasszikus, teljesen egyszerű elmebetegség, mintha valaki kő keményen ragaszkodna ahhoz, hogy egy X134 modellszámú szék az valójában egy kutya. És akkor sem lenne isten szava, ha mondjuk a Biblia egy tökéletesen logikus, profi, nagyon alaposan átgondol mű lenne, modern kori, értelmesebb és lényegre törekvőbb nyelvezettel. Ráadásul rendkívül sok ilyen hívő az isten szó alatt nem a mindenség szabályszerűségét érti, hanem tényleg csak egy személyt értenek alatta!

Értelmesebb, logikusabb vallás szempontjából is nagyon erősen hibás úton járnak a fent említett milliárdok, mert bizony egy istennek nem tetszene az, hogy emberek által irkált könyveket az ő gondolatainak és parancsainak értelmeznek. Ha szigorúbb istenről van szó, akkor kapásból az összes Biblia követő megy a pokolba, egyszerűen azon butaságuk miatt, hogy emberek szavát vagy írását isten szavával keverik össze. De persze ez az elméleti variáció valahogy nagyon nem akar az eszükbe jutni.

Azonnal hazugság jön létre akkor, amikor bármelyik ember, bármelyik szöveg azzal jön, hogy isten parancsa vagy isten azt gondolja hogy..., mert kivétel nélkül az össze ilyen mondat képzelgés, feltételezés, mindegyik csak egy emberi agy virtuális feltételezése vagy szándékos hazugsága. Akkor is nulla köze lenne istenhez, ha tényleg létezne egy mindenható isten. A hívők vagy a Biblia mondatai rögtön hazudnak ilyenkor, ez pedig nem szép dolog, nagyon nem! Klasszikus hívőként azt gondolod, hogy te egy jó ember vagy, és hogy valami komolyabb szinten vagy? Ha ha, hát még mindig nem vagy sehol, hiszen nagyon alap, nagyon egyszerű szintet sem ugortad meg. Ha a logikai és erkölcsi szinted miatt egy fejlettebb öntudat esetleg állatnak néz téged, például egy idegen lény, akkor ne sértődj meg rajta, mert tényleg nem sokkal vagy előrébb az állatok agyi és egyszerű erkölcsi teljesítményénél, egyszerűen csak ez van.

A Bibliával és a Biblia hatásaival egyéb problémák is vannak. Többször létrejön egy olyan hatás, ahol sokan Jézust is kb. istenként imádják, ami egyrészt ostoba bálvány imádás, másrészt pedig tönkremegy az egyistenhit és többistenhit lesz belőle. Lényegtelen hogyan próbálja ezt valaki kimagyarázni vagy mentegetni, a jelenség akkor is előjön!

Többször előjön egy olyan hatás, hogy szörnyen agyatlan elfogadás útjára lép sok keresztény, sok Biblia követő. Aminek többször lesz egyénileg vagy akár ország szinten negatív következménye. Ezen ostoba út miatt kirabolják vagy becsapják az egyént, kirabolják vagy tönkreteszik akár az egész országot is. Vagyis kifejezetten kártékony hatást idéz elő a Biblia vagy az azt használó egyház vagy egyének. Többször is a gonosz kedvére tesznek az ostobaságuk által!

A Biblia tele van zsidó nevekkel, ráadásul vannak benne olyan részek ahol isten kifejezetten a zsidókkal törődik, ami nagyon sokszor politikai és mindenféle problémát hozz létre. Legegyszerűbb hatásmechanizmus az, hogy a hívővé vált, de más néphez tartozó ember tudatosan vagy tudat alatt alá veti magát a zsidóságnak, ezzel gyengítve az ország politikai dolgait, ami persze mindenre kihat, például pénzügyre, kultúrára. Eleve furcsa az, amikor nem zsidó felnőtt emberek bármilyen szinten a Bibliát követik. Elvileg az lenne a normális önvédelmi reakció, hogy nem olvasgatják a Bibliát, plusz tiltják a terjesztését.

Ha valóban az igaz utat akarod járni, akkor a minimum az, hogy nem vagy Biblia, Korán stb. követő. Felfogod azt, hogy minden könyv és duma kizárólag emberek véleménye, rosszabb esetben ostoba fantáziálások, mesék, hazugságok. Ráadásul ezek a könyvek több szövegükkel ártalmakat is létrehoznak. Akármennyire nehéz és kényelmetlen, csak annyit tehetsz, hogy minél alaposabban megfigyeled a világ működését. Amire vannak erős bizonyítékok, ahhoz oda írod, hogy igaz, ha valami ellen bizonyítékok szólnak, ahhoz oda írod, hogy hamis. Hogy mi helyes és mi nem, azt általában számtalan dolog megmutatja újra és újra, rövid és hosszú távon is, ha a millió esemény ellenére még sem tudod eldönteni, mert tényleg kevés az eszed, akkor ne a Bibliát kövesd, hanem engem kérdezzél. Ha valamire nincs megfelelő bizonyíték, akkor abban maradjál bizonytalan, mint például a túlvilág létezése téma. Ha ennek ellenére mégis bizonyosságot hazudsz, azzal nagyon komoly gonoszságot cselekszel. És eleve kerüld azt, hogy isten szerint ez így van… szóhasználatot, mert ez azonnal hazudozás és gonoszság.

Ha értékes véleményt akarsz hozzáfűzni a témához, akkor az alkalmasan@gmail.com-ra írhatsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://baratcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr7713722428
süti beállítások módosítása